Etamine - Kaasdoek/Neteldoek

Wat is kaasdoek?


Kaasdoek wordt – zoals de naam natuurlijk al suggereert – oorspronkelijk gebruikt om kaas te maken. De stof wordt soms ook wel neteldoek genoemd omdat het vroeger van brandnetels werd gemaakt. Deze werden tot draad verwerkt en in een linnen binding geweven. Soms werd ook een keperbinding gebruikt. Beide bindingen zijn erg sterk en vrijwel niet kapot te krijgen. De kaasdoek is aan beide zijden te gebruiken en de stof neemt veel vocht op en is luchtdoorlatend. Tegenwoordig bestaat een kaasdoek uit losjes geweven katoen. Men gebruikte kaasdoeken om wrongel (vaste substantie) gescheiden van de wei (vloeibare substantie) te houden.

Leuke dingen die kunt doen met kaasdoek stof (behalve kaas maken)


Kaasdoek is uiteraard te gebruiken om lekkere kaas van te maken. Maar het kent nog meer handige toepassingen in de culinaire wereld. Zo kun je kaasdoek stof bijvoorbeeld ook gebruiken om tofu, ghee, paneer, kwark of yoghurt mee te maken. Je kunt er namelijk goed vloeistoffen mee zeven, dus kaasdoeken zijn geschikt voor het maken van plantaardige melksoorten (soja, amandel). Of koop kaasdoek op rol en knip het in kleine stukjes om er kruidenbuideltjes van te naaien. Door de poreuze kwaliteit kun je er kruiden in doen en er bouillon mee trekken. Of stop er gedroogde lavendel (of andere heerlijk geurende gedroogde bloemen) in en stop deze in je ladekast en de

en andere beddengoed ruiken altijd lekker. Verder is kaasdoek stof ook te gebruiken als Blouse stof. Door de weving heeft het wel iets weg van linnenstof en daardoor is het heerlijk luchtig voor in de zomer! Ook kan kaasdoek als zonwering worden gebruikt en bijvoorbeeld als semi voor gordijnen dienen.

Maar is ook heel geschikt voor vitrage en/of  hemeltje boven een kinderbedje.

Sorteer op
 • DMC Etamine kaasdoek unifil 141cm breed bij 1 meter
  DMC Etamine kaasdoek unifil 141cm breed bij 1 meter

  In de handwerkuitrusting mag het belangrijkste natuurlijk niet ontbreken: aftelbare borduurstof (kaasdoek of evenweave) van DMC!

  Deze borduurstof van 100% katoen heeft een regelmatige en fijne structuur en is geschikt voor zowel…

  € 26,50
 • DMC Etamine kaasdoek unifil 141cm breed bij 50cm
  DMC Etamine kaasdoek unifil 141cm breed bij 50cm

  In de handwerkuitrusting mag het belangrijkste natuurlijk niet ontbreken: aftelbare borduurstof (kaasdoek of evenweave) van DMC!

  Deze borduurstof van 100% katoen heeft een regelmatige en fijne structuur en is geschikt voor zowel…

  € 13,75
 • pinterest

Tiktok

Volg ons nu ook op Tiktok

aquarel volg ons tiktok banner 3250066 - Download Free Vectors, Vector Bestanden, Ontwerpen Templates

© 2011 - 2024 Mijn Hobby winkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel